Transilvania ocupă primul loc în Topul 10 al celor mai atractive regiuni din lume care merită să fie vizitate în anul 2016, întocmit de editorii ghidului de călătorii Lonely Planet, informează cnn.com, potrivit Mediafax.

Lonely Planet a publicat recent „Best in Travel 2016”, cel mai aşteptat ghid de călătorii al anului, redactat sub forma unui clasament ce cuprinde destinaţiile de vacanţă pe care prestigioasa publicaţie turistică le recomandă pentru 2016.

„Topul pentru 2016 nu subliniază locurile în care turiştii vor merge anul viitor, ci locurile despre care echipa noastră este convinsă că turiştii ar trebui să le viziteze”, a declarat Tom Hall, directorul editorial al ghidului Lonely Planet.

În topul destinat ţărilor, primul loc este ocupat de Botswana, descrisă de editorii de la Lonely Planet ca o „Africă sălbatică la cel mai bun nivel al său”.

În ceea ce priveşte topul regiunilor care ar trebui vizitate în 2016, primul loc în topul Lonely Planet este ocupat de Transilvania.

Image result for transilvania

Editorii cunoscutului ghid de călătorii spun că această regiune a României reprezintă mult mai mult decât „locul în care se ascund vampirii”, vorbind despre frumuseţea satelor săseşti şi a bisericilor fortificate transilvănene, dar şi despre frumuseţea naturii şi a faunei locale, amintind şi despre rezervaţiile de urşi şi de reintroducerea zimbrilor în ecosistemul local.

De asemenea, potrivit unui articol elogios la adresa Transilvaniei apărut pe site-ul lonelyplanet.com, Munţii Carpaţi oferă turiştilor oportunităţi numeroase în ceea ce priveşte explorarea peşterilor, drumeţiilor şi escaladelor montane. În acelaşi material sunt amintite şi pistele de schi din staţiunile montane Poiana Braşov şi Păltiniş.

Image result for transilvania

Editorii de la Lonely Planet vorbesc şi despre pitorescul cafenelelor de pe trotuarele din Braşov, Sighişoara şi Sibiu. Totodată, acelaşi ghid laudă eferverscenţa culturală din Cluj-Napoca, un oraş cosmopolit, studenţesc şi artistic, apreciat însă şi pentru viaţa sa de noapte.

Nu a fost uitată nici gastronomia locală, printre preparatele româneşti tradiţionale care au fost menţionate în acelaşi articol numărându-se sarmalele, mămăliga, papanaşii şi ţuica de prune.

Lansat în 1972, Lonely Planet este cel mai important ghid de călătorii din lume. Publisherul Lonely Planet editează peste 500 de titluri legate de călătorii, în mai multe limbi, şi produce programe de televiziune în colaborare cu alte companii.

 

CLIPIUL ZILEI

Locul ascuns din inima Apusenilor, de o frumusete incredibila! Putini romani au auzit de el!

 

Citeste si: Andrei George Croitoru, arta grafica in creion

Andrei Croitoru este un tânăr artist care ne demonstrează că artă înseamnă şi precizia creionului, că un desen realizat cu fineţe şi migală poate dezvălui frumuseţe, sensibilitate şi idei strălucite. Sub măiestria creionului său reliefează o lume deosebită, ştiind cum să pună în valoare formele şi trăsăturile, dar şi cum să le îmbine.

Artistul desenează de când se ştie
Artistul desenează de când se ştie, însă de vreo 11 ani de zile s-a concentrat mai adânc asupra acestei pasiuni şi a reuşit să ajungă la un nivel profesionist.
“Am desenat dintotdeauna, dar am început să aprofundez desenul din 2006. Primul meu desen… mi-am desenat mâna stângă ..cu mâna dreaptă”, îşi aminteşte Andrei.

În toţi aceşti ani de când Andrei şi-a îndreptat întreaga atenţie şi concentrare asupra desenului în creion, acesta a realizat sute de astfel de desene, printre care stau mărturie portete ale unor valori din domeniul artei, dar şi logo-uri, etichete şi desene pe pereţi. Toate au fost create cu pasiune şi suflet, iar rezultatul este pe măsură.
Asta fiindcă nu e doar talent, ci şi muncă şi mult suflet la mijloc. Aceasta e calea pe care a urmat-o cu ambiţie şi perserverenţă pentru a ajunge astăzi pe treapta succesului.

Am realizat sute de desene.
“Am realizat sute de desene. Pe lângă desene realizez şi logo-uri, etichete, desene pe pereţi, portrete,etc. Îmi realizez şi clipuri de promovare care se regăsesc pe internet”, mărturiseşte artistul.
Nu are studii în domeniu dar se declară autodidact. Munceşte intens pentru a evolua din ce în ce mai frumos. Astfel, acesta ne demonstrează că acolo unde este talent, prin muncă poţi şlefui harul tău în opere deosebite prin care să transmiţi mesaje care să ajungă la sufletul privitorului, iubitorului de artă şi frumos. Nu e simplu să creezi ceva special, însă dacă pui suflet şi îţi urmezi pasiunea poţi ajunge la inima publicului şi îi poţi cuceri prin fineţe şi precizie chiar şi cu ajutorului creionului. Se pot face minuni şi în această direcţie.

Arta grafică simbolizează o oglindă
Pentru Andrei, arta grafică simbolizează o oglindă. Acea reflexie prin care îşi priveşte lumea interioară, prin care se dezvăluie şi în care caută regăsirea de sine. Este un univers nelimitat căruia îi dă viaţă şi prin care trăieşte alături de noi.
“Arta grafică pentru mine este e oglindă în care mă văd şi în care poţi privi si poţi vedea doar căutând.”

Andrei este ferm convins că acesta este drumul pe care îl va urma şi în viitor, fiindcă pasiunea sa este atât de puternică încât îi va fi tovarăş pentru totdeauna. Crede cu tărie în harul său, în menirea sa şi vrea să realizeze opere cât mai frumoase, originale, care să poarte amprenta sa.
Ştie că nu premiile sunt confirmarea succesului său. Doar aprecierea publicului şi a celor la inimile cărora a reuşit să ajungă. Ştie că nu va fi un drum uşor, dar acolo unde înfloreşte iubirea pentru arta sunt cele mai fermecătoare roade. Ştie că deţine puterea creionului şi poate reuşi să se înalţe acolo unde şi-a dorit mereu.
Artistul poate fi găsit şi pe pagina sa de facebook Andrei George Croitoru.