Noile soluții folosite în fabricare mobilierului, cele din odorizante și produsele de igienizare, sporesc gradul de toxicitate din locuințele oamenilor. Efectele negative ale poluării aerului domestic pot fi însă contracarate de plantele de cameră, una dintre cele mai eficiente fiind Aloea.

Motivele pentru care fiecare trebuie să aibă în casă cel puțin o plantă de aloe sunt uimitoare și vă pot salva de diverse afecțiuni.

Această plantă crește nivelul de oxigen din interiorul locuințelor. Potrivit cercetărilor, planta este echivalentul a 9 filtre biologice de aer.

Aloea purifică aerul din casă prin îndepărtarea din încăpere a formaldehidei – o substanță cancerigenă, care se conține în adezivi și materiale folosite la fabricarea unor piese de mobilier.

De asemenea, aloea elimină din atmosferă benzenul, o substanță folosită în compoziția vopselelor și decoloranților.

Planta absoarbe dioxidul de carbon și eliberează în aer oxigen. aceasta îndepărtează totodată chimicale periculoase din încăpere, care pot provoca afecțiuni respiratorii și neurologice, dar și mai multe tipuri de cancer.

Un lucru uimitor este că aloea servește drept „aparat” de măsurare a poluării aerului din casă. Astfel, când toxinele din locuință sunt în exces, pe plantă apar pete maro.

Aloea poate fi ținută în orice condiții, întrucât nu este o plantă pretențioasă.