Modernizarea dansului Mambo in anii 1950 a fost determinanta de ceea ce se va numi Salsa. Exista numeroase dezbateri daca dansul pe care il numim azi Salsa are origini in Cuba sau Puerto Rico. Influenta Cubei in America de Nord a fost diminuata dupa revolutia lui Fidel Castro si urmarea platformei embargoului.

VIDEO MAI JOS:

Comunitatea Latino-newyork-eza era in mare parte din Puerto Rico, Salsa fiind unul din dansurile principale, cunoscut, de altfel, in lumea intreaga. Celia Cruz, numita de multi ca fiind Regina Salsa, afirma ca salsa nu exista ca si un ritm, ci ca o exclamare a muzicii guaracha, bolero, cha cha cha, danzon, son sau rumba; faimosul compozitor si musician Tito Puente a argumentat ca singurele influente in Salsa sunt mambo, rumba, danzon si cha cha.

Dansul de salsa este o experienta intensa si senzuala care nu isi pierde insa latura de relaxare, destindere si socializare. In realitate, salsa este poate unul dintre cele mai populare dansuri sociale la nivel international, este mai mult decat o oportunitate de a imbratisa pasiunea pentru muzica, salsa inseamna libertate de expresie si comunicarea intre parteneri fara a fi nevoie de cuvinte ca mijlocitori, ceea ce transforma intreaga experienta a dansului de salsa intr-una puternic inradacinata in aspectul social al dansului.

VIDEO:

Citeste si: Cum recunoastem infectia cu temutul virus West Nile

Cazurile de meningita sau meningo-encefalita cu virus West Nile depistate si inregistrate in Romania sunt unele sporadice, iar in momentul de fata nu exista riscul unei epidemii, atrage atentia Ministerul Sanatatii. Concret, incepand din 2 mai si pana in prezent au fost inregistrate cinci cazuri de meningite si meningo-encefalite cu virus West Nile, fara a exista vreun deces.

Cu toate ca nu exista riscul unei epidemii, Ministerul Sanatatii le recomanda autoritatilor locale sa ia masuri de dezinsectie in localitati, cat mai curand posibil, pentru a preveni raspandirea. Desi sustin ca populatia nu trebuie sa se alarmeze, medicii sustin ca ar fi de preferat ca in perioada urmatoare, persoanele care ajung in parcuri sa foloseasca solutii antitantari, pe care sa le aplice pe piele, pentru o mai mare siguranta.

„Numarul mic de cazuri inseamna ca nu exista sursa de infectie, daca tantarii nu sunt infectati atunci nu e nicio problema. E bine, totusi, sa fie precauti cand merg in parcuri sau in zone de munte, sa ia si imbracaminte adecvata”, sustin infectionistii.   Potrivit acestora, 80% din persoanele infectate cu virusul West Nile nu dezvolta niciun fel de simptome si mai putin de 1% din persoanele care sunt infectate dezvolta probleme neurologice precum encefalita sau meningita. Din toate formele posibile de boala cauzata de virusul West Nile, rata de mortalitate in grupele de risc este in medie de 4%, apreciind ca nu este o situatie care sa duca la ingrijoarea populatiei, potrivit adevarul.ro.

Potrivit medicilor, 80% din persoanele infectate nu prezinta simptome, insa in cazul in care sunt totusi simptome precum febra ridicata si dureri puternice de cap, persoanele respective trebuie sa mearga de urgenta la cel mai apropiat cabinet medical. În cazurile severe, apar si simptome neurologice: rigiditate a gatului, varsaturi, eruptii cutanate pe piept, sensibilitate crescuta la lumina, convulsii, frisoane, oboseala cronica si slabiciune musculara.

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei mai multe masuri de protectie: evitarea expunerii la tantari, imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi; evitarea zonelor cu multa vegetatie si umiditate ridicata (parcuri, paduri, ape statatoare etc.); utilizarea substantelor chimice repelente de tantari; asigurarea masurilor de desecare a baltirilor de apa din jurul gospodariilor si indepartarea recipientelor de apa statuta si a gunoiului menajer.