Romania, taram de poveste. Locuri ascunse cu peisaje de-ti taie respiratia pot fi gasite in tara noastra, daca sunteti pasionati de calatoii. Multi turisti straini aleg sa vina in tara noastra pentru locuri si peisaje care te fac de fiecare data sa revii cu placere.

Una dintre zonele care ascund o multime de minunatii este nordul judetului Mehedinti, unde sunt pesteri impresionante si munti impunatori. In plus, daca alegeti o drumetie in aceste zone, localnicii sunt mereu bucurosi sa va arate frumusetile si obiceiurile locului. Odata ajunsi aici uitati de unde ati venit, aerul va imbata, iar peisajele va fura intr-o alta lume.

Pestera de la Isverna a devenit celebra si cautata de straini, dupa ce Jacques Yves Cousteau a realizat, prin galeriile ei, un film pe care l-a prezentat in sectiunea „Explorari ale secoluilui XX” in Washington. Pe langa frumusetile ei, pestera este atrasa si de legendele potrivit carora in adancurile ei s-ar afla comori.

Pana nu demult, nimeni nu se aventura atat de departe, dar o data ce primii turisti au inceput sa descopere zona, au aparut si cateva pensiuni. Pe langa frumusetile naturii, aerul curat, mancarea traditionala si folclorul au facut ca aceste locuri sa fie incet, incet sa fie alese ca destinatii de vacanta pentru cei care vor sa-si incarce bateriile.

Lasi in urma Isverna, dupa cativa kilometri gasesti Ponoarele, un sat cu bisericute frumoase din lemn cu cea mai mare padure de liliac din tara si cu unul dintre cele doua poduri naturale din Europa, denumit si Podul Lui Dumnezeu. Oamenii sunt gospodari, iar femeile satului cos ii cu modele rupte din frumusetile peisajelor din jur.

Turistii au ocazia de a intra in atelierele localnicilor si sa vada cum sunt confectionate ii-le si ce materiale se folosesc. O alta atractie a zonei este lacul Zaton sau lacul temporar. De origine carstica, este situat in depresiunea din amonte de Pestera Ponoare. Sunt momente in care lacul este plin, dar si momente in timpul verii cand acesta seaca complet.

Primitori din fire, cand vine vorba de tarife de cazare, localnicii spun sa nu va faceti griji ca veti gasi locuri de cazare la pensiunile din zona a preturi foarte atractive si pentru toate buzunarele.