Dansul pinguinului uneori numit doar Pinguinul este numele românesc al dansului de societate letkajennka ‘sau letkis’, care la rândul său se bazează pe dansul popular finlandez jenkka.

Dansul este însoțit de o melodie instrumentală caracteristică. Pașii foarte accesibili, imitând mersul pinguinului, l-au impus în repertoriul dansurilor de petrecere; forma este de dans în șir de tipul trenulețului ‘fiecare dansator îl ține de mijloc pe cel din fața sa’.

La sfârșitul anilor 2000, dansul a declanșat o modă atât în România, cât și printre românii din diaspora.

Citeste si:

4 poziții de dormit și explicațiile lor

Știai că 4 dintre cele mai populare poziții de dormit spun mai multe despre tine decât ți-ai fi imaginat? Iată câteva lucruri din capitolul ”curiozități” despre somnul tău și nu numai.

Poziții de dormit și semnificațiile lor ascunse

1. POZIȚIA PE SPATE. Persoanele care dorm în această poziție nu au probleme cu sistemul respirator. Pe de o parte, avem această observație care ține de sănătate, însă cei care au analizat persoane ce dorm în această poziție au mai descoperit ceva.

Oamenii care dorm drept, cu fața în sus sunt extrem de liniștiți și de rezervați. Sunt oameni care gândesc lucrurile de două ori înainte de a le spune.

2. DORMITUL PE O PARTE. Persoanele care dorm într-o poziție laterală simt nevoia tot timpul să se sprijine de ceva. Cel mai probabil au probleme cu spatele și nu pot dormi pe spate, ceea ce ar fi indicat în cazul lor.

Aceste persoane sunt și ele calme și liniștite însă nu sunt foarte încrezătoare în forțele lor. Tocmai de aceea simt nevoia să se agațe de o pernă, de multe ori de un pluș. Au nevoie de afecțiune.

3. DORMITUL PE BURTĂ. Persoanele care dorm pe burtă pot avea probleme emoționale din nimic. Dormitul cu fața în jos, spun cei care au făcut studii în acest domeniu, scoate la iveală fuga de responsabilitate. Persoanele care își ascund fața în timp ce dorm ori se bagă cu capul sub pernă o fac pentru că nu suportă lumina puternică, dar și pentru că vor să se închidă în ei, să nu îi vadă nimeni.

4. DORMITUL ÎN POZIȚIA BEBELUȘULUI. Este pentru mulți medici cea mai recomandată poziție de dormit. Este benefică pentru cei care au probleme cu respirația, dar și pentru cei care au probleme cu coloana vertebrală.