Cununia, cunoscuta si sub numele de slujba nuntii reprezinta un act sfant dat de Dumnezeu in care, prin intermediul preotului se impartaseste harul Sfantului Duh unui barbat si unei femei care se unesc liber in casatorie.

VIDEO MAI JOS

Casatoria porneste la drum cu o iubire in care se regaseste atractia spirituala si cea trupeasca, o iubire in care fiecare persoana o pretuieste pe cealalta. In cadrul casatoriei cele doua persoane trebuie sa se respecte una pe cealalta, sa isi accepte jertfele si sa se gaseasca intelegere mereu.

VIDEO:

Citeste si: Cum te ajuta crononutritia

Cum te ajuta crononutritia

Daca vom citi cu atentie modelele de meniuri realizate pentru o zi intreaga de un specialist in nutritie, vom observa o impartire a alimentelor dupa cele trei mese principale: mic dejun, pranz, cina.

Niciun medic nu ne va spune, de exemplu, ca seara inainte de culcare sa mancam oua, de niciun fel, nici prajite, nici umplute, nici fierte moi. In schimb, la micul dejun chiar ni se recomanda sa consumam oua, de 2-3 ori pe saptamana, de preferat fierte moi sau la aburi. De aceasta impartire este responsabila crononutritia, stiinta care studiaza si recomanda consumul alimentelor in functie de timp, zi, luna si an.

De exemplu, daca in sezoanele de primavara-vara, legumele preferate pentru consum sunt cele care cresc deasupra solului, acum sunt preferate cele care cresc in sol: cartofii, morcovii, pastarnacul, telina radacina, napii, patrunjelul radacina si tuberculi, rizomi precum ghimbirul.

Toamna este anotimpul in care, in mod special, trebuie sa evitam asocierile incorecte ale alimentelor. Acordati atentie speciala pentru a nu asocia proteinele animale (carne, peste, branza) cu cereale (paine, orez, paste fainoase). De asemenea, este indicat sa consumam un singur aliment proteic la o masa.

Principiile crononutritiei Toate alimentele sunt benefice daca stim sa le consumam in functie de ceasul biologic al organismului nostru.
Pentru a ne simti tonici si sanatosi, trebuie sa ne obisnuim sa respectam principiile crononutritiei:

Dimineata – gras (branza, oua, paine integrala) La pranz – alimente mai greu de digerat (carne si produse ce contin amidon) Dupa amiaza –