Oradea a devenit în ultimul timp cel mai atractiv oraș din România din punct de vedere turistic, situându-se și în fruntea listei orașelor care au atras anul trecut cele mai multe finanțări nerambursabile, nu mai puțin de 194 de milioane de euro, potrivit Business Magazin.

Potrivit sursei citate, investiţiile în turism au ieşit în evidenţă în ultimii ani, iar transformarea oraşului de pe Criş este vizibilă deopotrivă în Piaţa Unirii, centrul oraşului, care şi-a schimbat înfăţişarea, dar şi în zona Băilor Felix, unde s-au investit milioanele de euro.

Image result for oradea

Oradea a atras, anul trecut, peste 160.000 de turişti, iar Băile Felix au fost destinaţia aleasă de peste 130.000 de oameni. În 2016, numărul lor ar urma să fie şi mai mare: peste 180.000 de turişti în Oradea, dintre care 70% români, urmaţi de maghiari şi austrieci. Doar investiţiile în turism se ridică, pentru Oradea, la 50 de milioane de euro, din care 2 milioane de euro au fost investite doar pentru reabilitarea Pieţei Centrale.

Oradea este oricum un oraş cu un mare potenţial turistic, iar în apropierea sa se află staţiunile balneare Băile Felix (numărul unu în România ca dimensiune) şi Băile 1 Mai. Faţă de alte regiuni, în Oradea a fost o colaborare excelentă între autorităţile locale şi mediul privat.

Image result for oradea

Cea mai nouă vedetă a oraşului este Aquaparc Nymphea, cel mai complex şi modern proiect de acest fel, amenajat pe o suprafaţă de 6,7 ha. Este cea mai mare investiţie publică de acest fel din România, cu o valoare de peste 20 de milioane de euro, jumătate din fonduri europene.

Când vine vorba despre asemănarea dintre Cluj şi Oradea, întâlnită destul de des în ultimii ani, Traian Bădulescu, consultant în turism şi partener în cadrul Innovation Travel, spune că ambele sunt caracterizate de un apetit crescut al investitorilor străini.

Oradea este ajutată şi de poziţionarea ei, la graniţa de vest a ţării, care atrage investiţiile străine și este singura localitate din România care face parte din reţeaua Art Nouveau, alături de Barcelona, Nancy, Viena sau Budapesta.

 

CLIPIUL ZILEI

Locul ascuns din inima Apusenilor, de o frumusete incredibila! Putini romani au auzit de el!

Citeste si: Dragostea adevărată nu moare niciodată – povestea femeii cu Alzheimer și a soțului ei

La un moment dat, într-o dimineață, un domn în vârstă s-a dus la un spital; el venise să își scoată firele unor copci de pe degetul mare. O asistentă medicală a venit la el pentru a-l ajuta. Ea i-a verificat semnele vitale și i-a spus să aștepte aproape o oră înainte ca medicul să-l poată vedea.

În timp ce asistenta îl consulta și controla pe bătrân, ea a observat că el părea să se grăbească. Asistenta i-a spus să aștepte, dar bătrânul i-a cerut să se grăbească dacă este posibil. Văzând acest lucru, asistentă medicală s-a gândit să îi evalueze ea rănile și, dacă este posibil să aibă grijă de ele, în loc să-l facă să aștepte.

La examinarea făcută de asistentă, ea a constatat ca rănile au fost vindecate, așa ca ea s-a dus pentru să ia niște suplimente și s-a întors la bătrân pentru a-i bandaja rana de la degetul mare. În timp ce au început să vorbească, asistenta l-a întrebat politicos pe bătrân: „Aveți vreo programare la doctor dacă tot vă grăbiți să plecați?

Asta pentru a nu mai aștepta la coadă.” Bătrânul a răspuns: „Nu, trebuie să merg la azil pentru a lua micul dejun împreună cu soția mea.” Asistenta a întrebat apoi despre soția sa și a aflat ca trăia într-un centru medical de plasament și că aceasta, din păcate, suferea de boala Alzheimer.

După ce asistenta a terminat de evaluat, tratat și pansat rana care aproape se vindecase, ea i-a spus bătrânului: „Ar fi îngrijorată soția dumneavoastră dacă ați ajunge puțin mai târziu?” Bătrânul a răspuns: „Nu, nu își mai amintește cine sunt și nu a mai făcut asta de mai mult de cinci ani de zile, din păcate…”

Asistenta a fost foarte surprinsă și i-a spus bătrânului: „Soția dumneavoastră nu vă recunoaște și totuși, încă vă duceți la ea pentru a lua micul dejun în fiecare dimineață? De ce?” Bătrânul a zâmbit și i-a răspuns asistentei curioase și puțin uimite: „Poate că soția mea nu mă mai cunoaște, dar eu încă mai știu cine este ea, așa că nu am de ce să nu mă mai duc.”

Pentru persoanele care se iubesc cu adevărat în această viață, timpul, locul sau sănătatea nu contează. Ceea ce contează este dragostea și grija pentru partenerul fiecăruia, în ciuda oricăror dificultăți. Nu îți lăsa deoparte partenerul dacă într-adevăr îl iubești, indiferent de circumstanțele care îți apar în cale.