In zilele agitate pe care le traim, timpul petrecut cu familia tinde sa devina cat mai mic. Iar anii trec si te trezesti ca ai copiii mari si sa regreti ca nu ai stat mai mult timp alaturi de ei.

Iata 7 lucruri pe care copilul tau ar trebui sa le vada zilnic pentru a se simti iubit.

Image result for children with family

  1. Timp unu-la-unu

Indiferent cat de aglomerata ti-ar fi ziua, fa-ti timp pe care sa-l petreci alaturi de copilul tau. Arata-i cat este de important pentru tine, citeste-i o poveste inainte de culcare, jucati-va etc.

  1. Renunta la telefon

Este foarte usor sa ramai cu ochii in telefon, sa-ti verifici mesajele, statusurile de pe retelele de socializare sau email-urile. Uita de telefon cand esti alaturi de copilul tau. Este mai important decat internetul.

Image result for children with family

  1. Fa-l martorul dragostei tale

Imbratiseaza-ti ceilalti copii (daca e cazul), sau sotul, sau parintii, sau fratii. Arata-i copilului tau cum sa-si manifeste sentimentele in alte relatii. In plus, un copil crescut intr-un mediu pozitiv se va simti mai iubit.

  1. Dragostea „dura”

Copilul are nevoie si de disciplina, de refuzuri. Asta nu inseamna ca nu-l iubesti, ci el trebuie sa invete ca in viata exista si astfel de momente. Fac parte din educatia lui.

  1. Razi

Glumele, jocurile, rasul fac bine si celui mic si celui mare. Momentele amuzante sporesc armonia si dragostea din casa ta.

  1. Te iubesc

Cuvintele magice care fac sa infloreasca orice relatie. Acestea, alaturi de afirmatii pozitive iti vor incuraja copilul, il vor face sa prinda curaj si incredere de sine, se va simti puternic si iubit.